روش مطالعه اصولی برای کنکور سراسری
قطعا شما هم تجربه کردید که در روش مطالعه برای کنکور و امتحانات با کلی کتاب و جزوه مواجه می شید و یا ممکنه کلی درس بخونید و چند روز دیگه عمده ی مطالب از یادتون بره و فکر کنید استعداد کافی برای درس مورد نظر رو ندارید. ولی همه این موارد و نتیجه نگرفتن در آزمون ها به خاطر روش مطالعه غلط و غیر اصولی است که با یادگیری صحیح می توان بهترین نتیجه مطلوب رو به دست آورد.
با اجرای 7 مرحله ای که براتون توضیح می دم می تونید به راحتی به کل مباحث درستون اشراف داشته باشید و در کوتاه ترین زمان ممکن یاد بگیرید. اجرای کل این مراحل هم 90 دقیقه بیشتر نیست.
7 مرحله مطالعه اصولی برای کنکور:
1- پیش خوانی:
قبل از شروع مطالعه مطلبی رو می خواین بخونیم یکبار بصورت اجمالی مطالعه کنید تا با کلیات بحث آشنا بشید و یه دید کلی داشته باشید. نحوه مطالعتون باید به صورت سطحی و گذرا باشه. عنوان ها و تیترها رو نگاه کنید و به تصاویر توجه کنید. خلاصه ی درس رو روخوانی کنید و بدونید چه چیزی قراره یاد بگیرید.
2- طرح سوال:
بعد از پیش مطالعه درس از خودتون سوال بپرسید این کار باعث میشه اشتیاقتون برای مطالعه بیشتر بشه و به جای حفظ کردن اون رو بصورت مفهومی و عمقی یاد بگیرید. بدین صورت که عناوین و تیترهای مباحث رو به سوال تبدیل کنید و در ساختن سوالات از کلمات چه چیزی، جه کسی، چرا و چگونه استفاده کنید. و حتما از سوالات آخر فصل استفاده کنید.
3- مطالعه عمیق:
در این مرحله از روش مطالعه برای کنکور می بایست به مطالعه عمیق مطالب بپردازید و جواب سوالاتی که در مرحله قبل طرح کردید بیابید. در این مرحله نباید توقع داشته باشید تمام مطالب را به صورت کامل یاد بگیرید چرا که نیازمند مرور و تکرار می باشد.
4- خلاصه نویسی:
پس از مطالعه شروع به نت برداری و یادداشت مطالب مهم بپردازید به طوری که با نگاه کردن به آن ها مطالب اصلی درس یادتان بیاید.
در روش مطالعه برای کنکور مطالب را به گونه ای بنویسید که هر کلمه نماینده ی یک مفهوم باشد. یادتان باشد نباید همه متن رو یادداشت کنید، فقط مطالب مهم و نکات کلیدی. پس مطالبی رو که فکر می کنید مهم است رو فقط یادداشت کنید و مطالبی رو که فکر می کنید ضروری نیست رو وارد خلاصه های خودتون نکنید.
5- کنفرانس:
تصور کنید معلم هستید و می خواهید مطالبی را که خوانده اید برای شاگردانتان توضیح دهید؛ بدون مراجعه به کتاب سعی کنید از حفظ به زبان خودتان مطالب را بازگو کنید. در این مرحله می توانید از نت ها و خلاصه هایتان استفاده کنید. در این مرحله متوجه خواهید شد که چقدر مطالب را یاد گرفته اید. اگر فکر می نید مباحث را به طور کامل یاد نگرفته اید برای یادگیری بیشتر به کتاب مراجعه کنید. در صورتی که مطالب را بدون مراحعه به کتاب خوب یاد گرفته اید مطالب را در ذهن خودتان مرور کنید.
6-مرور:
در مرحله مرور می توانید مباحث را به طور کامل در ذهن خود تثبیت کنید. در این مرحله در 5 الی 10 دقیقه کلیه مطالبی را که خواندید با استفاده از خلاصه هایتان مرور کنید.
7- تفکر:
در این مرحله روی مطالبی که خوندید فکر کنید و آن ها را در ذهن خود تداعی کنید که می توانید برای نتیجه گیری بهتر این کار را شب ها قبل از خواب انجام دهید.
می توانید برای ارزیابی خود هم در آزمون های آنلاین در سایت smart-edu.ir شرکت کرده و خود را محک بزنید.